7 березня нинішнього року начальник Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран відповідно до графіка здійснив особистий прийом громадян у місті Каховці. До відділу у Каховському районі, що розташований по вул. Ярослава Мудрого, 18, для вирішення земельних питань завітали двоє громадян.

Громадянка Лариса П., зокрема, звернулася з питанням щодо можливості надання в оренду  земельної ділянки загальною площею 18 га на території Константинівської сільської ради. Земля раніше перебувала в оренді іншої особи, строк дії орендної угоди закінчився.

“Договір оренди укладається за результатами земельних торгів, з учасником (переможцем), який запропонував найвищу плату за користування земельною ділянкою, зафіксовану в ході проведення земельних торгів, – відповів керівник землеввпорядної служби. – Аби отримати право оренди, можете взяти участь у земельних торгах».

Крім того, громадянка отримала інформацію про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на аукціон.

Громадянина Івана Х. цікавило, яким чином увійти до складу членів фермерського господарства, головою якого був його покійний батько, що користувався  земельною ділянкою на підставі Державного акта на право постійного користування землею для ведення фермерського господарства. На момент смерті  батька син членом господарства не був.

Відповідно до статті 3 Закону України «Про фермерське господарство» членами фермерського господарства можуть бути подружжя, їх батьки,  діти,  які  досягли  14-річного  віку,  інші члени сім’ї, родичі, які об’єдналися для спільного ведення фермерського господарства, визнають і дотримуються положень Статуту фермерського господарства. Тож громадянинові було запропоновано звернутися до нинішніх членів фермерського господарства щодо включення його до складу членів  фермерського господарства і внесення відповідних змін до його Статуту, згідно з чинним законодавств. У разі відмови, має право звернутися до суду.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA