Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області та органами місцевого самоврядування станом на 30 липня поточного року прийнято 500 рішень про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок військовослужбовцям – учасникам антитерористичної операції загальною площею 261,52 гектара.

Всього від початку червня 2014 року до територіальних підрозділів Держгеокадастру та органів місцевого самоврядування Херсонської області військовослужбовці направили 729 заяв на отримання у власність земельних ділянок, 36 з них – за останні два тижні. Найбільше цікавлять учасників АТО землі для будівництва та обслуговування житлового будинку у м. Херсоні – відповідні заяви складають 59 % від загальної кількості.

Захисникам Вітчизни надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо 269 земельних ділянок площею 22,16 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибних ділянок); 182 наділи площею 235,22 га – для ведення особистого селянського господарства і 49 ділянок площею 4,14 га для індивідуального дачного будівництва.

За останні два тижні на підставі розроблених і погоджених проектів землеустрою Головним управлінням вже прийнято 6 наказів про надання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства. Загалом у власність передано 28 ділянок площею 23,96 га.

На Херсонщині діють спеціальні програми з виділення учасникам АТО земель для індивідуального дачного будівництва на морському узбережжі, влада області спільно с землевпорядниками та громадськими організаціями робить все можливе для підтримки учасників АТО та членів сімей загиблих у ході проведення антитерористичної операції.