Наказами Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області від 02.11.2015 надано дозволи на розробку проектів землеустрою для відведення в оренду ще чотирьох земельних ділянок для будівництва та обслуговування вітроелектростанцій на території Новотроїцького району, загальною площею 6,12 га.
Так, ТОВ «Віндкрафт Таврія» після оформлення необхідної документації отримає із земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів 2,72 га на території Сивашівської сільської ради, 1,48 га – у Новотроїцькій селищній раді та по 0,96 га на території Новомихайлівської та Сергіївської сільських рад. Використання цих земель для потреб енергетики вимагає зміни цільового призначення, що вбачається раціональним, враховуючи користь, яку отримає регіон від підвищення енергетичного потенціалу, від сплати до бюджетів місцевих рад за використання ділянок під цими об’єктами.
Землевпорядна служба регулярно оновлює переліки ділянок, що можуть бути передані для розвитку альтернативної енергетики. Зважаючи, що умови Херсонщини сприятливі для розвитку енергетики з використанням енергії сонця та вітру, можна очікувати і подальшої зацікавленості інвесторів у розвитку цієї галузі.

Довідково:
Цього року ТОВ «Віндкрафт Україна» та ТОВ «Віндкрафт Таврія» отримали дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення в оренду земельних ділянок загальною площею 14,2 га із земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

За матеріалами Відділу з питань розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області