Пропонуємо до ознайомлення огляд новин земельного законодавства, підготований Асоціацією “Земельна спілка України”
•14.09.2015
Постанова Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2015 р. № 669 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 р. № 190».
Постановою внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 р. № 190 “Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки”.
Також в вказаних змінах до надання послуг по реєстрації вказується розмір плати за їх надання у такі строки
Набрання чинності 15.09.2015.
•16.09.2015
Постанова Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. № 671 «Деякі питання діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю».
Постановою затверджене Примірне положення про органи державного архітектурно-будівельного контролю, що додається.
Також встановлено, що органи державного архітектурно-будівельного контролю є правонаступниками прав та обов’язків Державної архітектурно-будівельної інспекції щодо здійснення переданих повноважень відповідно до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”.
Також вказується, що до завершення здійснення заходів з утворення органів державного архітектурно-будівельного контролю в Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях та сільських, селищних, міських радах або визначення структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, на які покладаються повноваження, визначені Законом України “Про регулювання містобудівної діяльності”, а також затвердження актів спільної комісії такі повноваження здійснює Державна архітектурно-будівельна інспекція.
Набрання чинності 10.09.2015.