семінар2Проведення одноденних навчань-семінарів, спрямованих на надання допомоги органам місцевого самоврядування та органам виконавчої влади у вирішенні земельних питань планується у смт. Білозерці та м. Скадовську Херсонської області.
Перший такий захід відбудеться 16 липня у смт. Білозерка. Спільний семінар-навчання з земельних питань проводитиметься представниками Держгеокадастру, Херсонського державного аграрного університету та редакції журналу «Землевпорядний вісник».
На обговорення винесені питання стосовно відумерлої спадщини (в тому числі порядок дій органів місцевого самоврядування при зверненні до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою), невитребуваних паїв (як і хто може надати в оренду землі не витребуваних паїв, в чому різниця з непереоформленими успадкованими земельними ділянками, як призупинити право користування земельною ділянкою, яка використовувалась не за цільовим призначенням), створення громадських пасовищ, створення чи розширення територій кладовищ і звалищ на землях державної, комунальної і приватної (паї) власності.
Після основної частини семінару бажаючі зможуть виступити, отримати відповіді на свої запитання та поспілкуватись з організаторами. Проведення таких зустрічей пов’язане зі змінами у земельному законодавстві та необхідністю вирішення колізій існуючих норм.