За підрахунками фахівців Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, від початку року за рахунок відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва до бюджетів усіх рівнів надійшло понад 78,3 тис. грн., з яких майже 19,6 тис. грн. надійшли до обласного бюджету,  а близько 58,8 тис. грн. – на рахунки місцевих рад.

Загальна площа земельних ділянок, на які були нараховані втрати сільськогосподарського виробництва наростаючим підсумком з початку року, складає  4,04 га сільськогосподарських угідь.

З урахуванням платежів минулих періодів на рахунках відповідних рад на початок квітня накопичилося понад 1,8 млн. гривень: близько 1,6 млн. – на рахунках селищних, сільських та міських рад, понад 113,6 тис. – у районних бюджетах, та більш ніж 159,1 тис. грн. – в обласному.

У I кварталі 2017 року кошти від втрат не використовувалися.

Довідка. Відповідно до статті 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.