Черговий особистий прийом у начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області І.Шапрана відвідали представники ТОВ “Дніпро-Бузька вітрова електростанція”. Їх зацікавили земельні ділянки  під лісосмугами за межами села Олександрівка Білозерського району, на яких вони планують побудувати вітропарк із 40 установок. На зазначених земділянках лісосмуги практично знищені місцевими мешканцями.

“Беремо на себе зобов”язання посадити в рази більше дерев замість вирубаних і відремонтувати дорогу, – зазначив представник компанії. – Крім того, будівництво і обслуговування електростанції – це більше 200 робочих місць”.

Проект будівництва був погоджений на громадських слуханнях в Олександрівці. До матеріалів проекту увійшли оцінка сучасного стану території, архітектурно-планувальне та об’ємно-просторове рішення, заходи з охорони навколишнього середовища і раціонального використання природних ресурсів, план існуючого використання території, поєднаний зі схемою проектних планувальних обмежень, схема організації руху транспорту і пішоходів, схема інженерних мереж і споруд та інше. Основні техніко-економічні показники проекту:
– загальна потужність вітрової електростанції – до 110 мегават.
– кількість вітрових електричних установок (ВЕУ) – від 32 до 40.
– потужність однієї ВЕУ – від 2,5 до 3,45 МВт.
– максимальна площа земельних ділянок державної власності для розміщення об’єктів ВЕС, що відводяться в довгострокову оренду – 5,86 га.
– загальна довжина технологічних проїздів – 37 км, загальна довжина проектних кабельних ліній – 47 км.
– мінімальна відстань від найближчих ВЕУ до житлової забудови населеного пункту с. Олександрівка – 1700 м.
– прогнозована кількість виробленої електро- енергії за рік: 386000 – 404000 МВт/годин.

Клопотання про виділення земельних ділянок будуть  розглянуті після представлення на розгляд фахівців Головного управління детального плану території для будівництва об’єктів ВЕС.

Всього на прийом звернулося 5 громадян. Усі питання були уважно розглянуті. Надані детальні роз”яснення.