У Херсонській області з початку 2015 року бюджети усіх рівнів отримали 169 тис. грн. відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. Найбільше коштів (127 тис.грн.) надійшло у Цюрупинському районі. З урахуванням платежів минулих періодів на рахунках селищних, сільських та міських рад накопичено 1,9 млн. грн., районних бюджетів – 107 тис. грн., обласного бюджету – 84 тис. грн. Загальний залишок коштів на рахунках області складає 2,1 млн. грн.
Відповідно до статті 209 Земельного кодексу України кошти планується використовувати для розвитку земельних фондів, зокрема, на проведення інвентаризацію та проведення нормативної грошової оцінки земель, заходи з охорони та підвищення стану земельних ресурсів.
Цього року вже використано 386 тис. грн.: 318 тис. грн. на проведення нормативної грошової оцінки та 68 тис. грн. на інвентаризацію земель Херсонської області.

Довідково:
Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.