За I півріччя 2015 року Державні кадастрові реєстратори Херсонщини прийняли на опрацювання 26238 заяв громадян та юридичних осіб для надання адміністративних послуг з ведення Державного земельного кадастру.
Кадастровими реєстраторами області під час розгляду заяв про надання адміністративних послуг перевіряються актуальність даних про земельні ділянки. Всі необхідні відомості, зміни вносяться до Державного земельного кадастру, а також виправляються виявлені помилки.
За перше півріччя зареєстровано 7639 земельних ділянок, надано 18227 Витягів з Державного земельного кадастру, внесено змін по 198 земельним ділянкам, та виправлено 137 помилок у ДЗК.
Найбільшу кількість заяв із надання адміністративних послуг розглянули Державні кадастрові реєстратори Голопристанського, Генічеського, Горностаївського, Білозерського, Новотроїцького районів та міста Херсон.
З метою реалізації статті 38 Закону України «Про Державний земельний кадастр», а саме положення, що Витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку може бути виданий будь-яким Державним кадастровим реєстратором незалежно від території дії його повноважень, проводиться робота щодо відкриття Поземельних книг на земельні ділянки внесені до Державного земельного кадастру за період з 2004 по 2013 роки. За червень- липень 2015 року кадастровими реєстраторами Херсонщини відкрито майже 33 тисячі Поземельних книг.