1Минулого тижня херсонська делегація на чолі з головою облдержадміністрації Андрієм Путіловим з робочою поїздкою відвідала найбільш успішні, з економічної точки зору, північні регіони Італії. До складу делегації, мета якої – презентація інвестиційного потенціалу області італійським бізнес-партнерам та налагодження прямих контактів з представниками органів влади північних регіонів Італії, також увійшли в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран, народний депутат України Андрій Гордєєв, президент торгівельно-промислової палати Херсонської області, та керівники районів області, херсонські бізнесмени, зацікавлені у співпраці з Італією.
Під час візиту херсонська делегація відвідала виставку «Експо-2015» у Мілані, котра працює з травня по жовтень і стала подією у світовій економіці. Також відбулись зустрічі з зампрезидента округу Ломбардія, центром якого є Мілан, Маоро Паоліні, з зампрезидента округу Венето (Венеція) Дієго Векіато. У Падуї делегація зустрілась з представниками мерії. Відбулись зустрічі з Почесним консулом України в Італії Марко Тозоном, з консулом України в Мілані Андрієм Картишем, почесними консулами Іспанії, Уругвая, Бразилії, Венесуели, Таїланду та представниками торгівельно-промислової палати Падуї.
У ході зустрічей, у тому числі з Маоро Паоліні – радником з туризму, комерції, дизайну президента регіону Ломбардія, обговорювались можливості співробітництва між регіонами. Представником землевпорядної служби Херсонщини було презентовано 12 земельних ділянок рекреаційного призначення, що будуть сформовані як лоти у рамках Концепції розвитку азово-чорноморського узбережжя Херсонської області. Презентація інвестиційного потенціалу Херсонщини мала на меті залучення іноземних інвесторів до розвитку області. Бізнесменів округів Ломбардія та Венето запрошено прийняти участь у торгах, що відбудуться цього року.
По презентації Маоро Паоліні відмітив, що бажав би особисто у складі делегації відвідати Херсонщину для вивчення реальних можливостей щодо подальшої співпраці. Можливо, делегація Італії прийме участь у Інвестиційному форумі, що відбудеться на Херсонщині наприкінці вересня. До того часу обмін напрацюваннями для встановлення більш тісних контактів та формування списку пропозицій по співпраці відбуватиметься через консульства та торгівельно-промислові палати обох регіонів.2
«Мені приємно, що мій консульський округ, до якого відноситься північ Італії, відвідала настільки представницька делегація з Херсонської області, – сказав на зустрічі з делегацією від Херсонщини Генеральний Консул України в Мілані (Італія) Андрій Картиш. – Я покладаю надії на дієву співпрацю між регіонами Венето і Херсонщина. Сподіваюся, що після цього першого візиту, будуть наступні, і вони приведуть до конкретних результатів. Сьогодні покладено початок співробітництву, спілкуванню, підписано Меморандум про співпрацю Торгово-промислової палати Херсонщини та організації “Італійський дім “, яку заснували Почесні консули ряду країн в Падуї (округ Венето)”.

Довідково:

Поїздка херсонської делегації в Італію стала можливою завдяки підтримці Херсонської торгівельно-промислової палати, торгівельно-промислової палати Падуї, консульства України у Мілані і особисто консула Андрія Картиша, та почесного консула України в Італії Марко Тозона.
Фінансування поїздки делегації здійснювалось без витрачання бюджетних коштів. Державні службовці, що увійшли до складу херсонської делегації на час візиту знаходилися у відпустках.

Ділянки що пропонуються інвесторам:

діл7діл1діл6діл5діл3діл2діл4