Протягом серпня фахівці землевпорядної служби Херсонщини надали понад 6 тисяч адміністративних послуг, з яких 3,1 тис. – на платній основі. Таким чином, місцеві бюджети регіону поповнилися на 167 тис. грн.
Загалом, за вісім місяців 2015 року землевпорядниками Херсонської області надано 46,5 тис. адміністративних послуг. З них 21,2 тисяч на платній основі на суму 1,147 млн. грн. Найбільша кількість запитів стосувалась надання відомостей з Державного земельного кадастру. Фахівцями земельної служби надано близько 21 тис. витягів з ДЗК про земельну ділянку на суму 1,1 млн. грн. Також здійснено 322 державних експертиз землевпорядної документації, плата за які склала 29 тис. гривень.
Надані безоплатні послуги складають 54% від загальної кількості. Левова частка стосується державної реєстрації земельної ділянки (7,8 тис. послуг), видачі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (6 тис.) та надання довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками та землекористувачами (4,8 тис.).
Надання адміністративних послуг населенню органами земельних ресурсів здійснюється через центри надання адміністративних послуг, утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування.