10 грудня у світі відзначається Міжнародний день прав людини. Крім того, в Україні щороку на честь проголошення у 1948 році Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини проводиться Всеукраїнський тиждень права, який має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та правової культури громадян на шляху створення сильної демократичної та правової держави. Саме тому, відповідно  до пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.07.2018 № 568-р “Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права” та на виконання наказу Держгеокадастру України від 01.08.2019 № 201 “Про затвердження плану заходів щодо участі у проведенні у 2019 році Всеукраїнського тижня права” у Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області відбудеться низка заходів, присвячена Всесвітньому тижню права.

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права фахівцями юридичного управління проводитимуться навчання, бесіди, 11 грудня усі бажаючі зможуть отримати безоплатну правову допомогу з питань реалізації захисту прав людини, в тому числі соціально незахищеним верствам населення, учасникам антитерористичної операції/операції об`єднаних сил, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції.

Вищезазначені заходи будуть проведені з метою реалізації конституційних прав громадян щодо знання своїх прав та обов’язків та підвищення рівня правової інформованості населення з питань прав людини.

Довідково: Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 “Про Всеукраїнський тиждень права” Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, який включає 10 грудня – День прав людини. Він відзначається в знак проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.