В Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області відбувся черговий прийом громадян. Для вирішення проблемних земельних питань до начальника служби звернулося четверо громадян із різних районів Херсонської області. Запитання звучали різні. Зокрема, представник фермерського господарства звернулася за роз”ясненнями, як бути із земельним масивом, що перебував у постійному користуванні, якщо користувач помер, а поле вже засіяне? Їй порадили дочекатися збору врожаю, а потім подати заяву про припинення дії державного акта на право постійного користування землею на підставі свідоцтва про смерть користувача.

Представники Херсонського обласного комплексу соціальної адаптації інвалідів “Будинок сонця” зіштовхнулися з проблемою під час оформлення земельної ділянки у Широкій Балці Білозерського району. Тут виникла плутанина з визначенням угідь. Питання взяли на контроль.

Власниця земельної ділянки для ведення садівництва звернулася з проханням розібратися у ситуації з “накладенням” суміжних земельних ділянок і зміною меж, що виникли під час приватизації. Начальник управління пообіцяв розібратися в ситуації із залученням представників розробника землевпорядної документації та юридичного управління землевпорядної служби.

Орендар із Голопристанського району за 5 років з певних причин не оформив договір оренди на земельну ділянку для ведення фермерського господарства за дозволом, наданим свого часу головою РДА. Тепер оформити такий договір за наданим раніше дозволом не може, оскільки землі сільськогосподарського призначення державної власності можна придбати в оренду лише шляхом участі у земельних торгах, та й розпорядником таких земель РДА вже не є.

DSC04873DSC04879

DSC04884 DSC04892