Землевпорядниками Херсонщини до переліків земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права на які виставляються на земельні торги у формі аукціону, включено 380 ділянок загальною площею 12 029,8 га.

По 374 (98%) з них вже проведено конкурси з відбору виконавців земельних торгів. За їх результатами з переможцем конкурсів – ТБ «Аграрна біржа» – укладено договори про підготовку відповідних лотів до продажу. Конкурсні відбори виконавців земельних торгів по решті ділянок (6 шт) заплановано провести до 13 липня цього року.

По мірі підготовки лотів до продажу між організатором та виконавцем торгів укладатимуться договори про проведення земельних торгів.

Інформація про земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, які включено до переліку земельних ділянок, права на які буде виставлено на земельні торги Головним управлінням Держземагентства в Херсонській області (завантажити)

Довідково:

Виконавці земельних торгів забезпечують фінансування підготовки лотів до продажу на торгах у відповідності з абзацом другим частини п’ятої статті 136 Земельного кодексу України.