У рамках реалізації концепції розвитку азово-чорноморського морського узбережжя Херсонської області Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області оперативно опрацьовано матеріали щодо відбору земельних ділянок, які можливо виставити на земельні торги. 12 вибраних ділянок на території Скадовського та Голопристанського районів презентував в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран на засіданні колегії облдержадміністрації 23 червня.

Організатором проведення земельних торгів виступатимуть обласна державна адміністрація (9 ділянок) та Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області (3 ділянки). Конкурсною комісією з відбору виконавців робіт із землеустрою, оцінки земель та виконавця земельних торгів на конкурентних засадах облдержадміністрації заплановано відбір виконавця торгів на 16 липня 2015 року. Головним управлінням Держгеокадастру – на 28 липня. Відповідні оголошення розміщені на веб-сайті Держгеокадастру. Саме ж проведення аукціону заплановане на 2 жовтня 2015 року.

За словами в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру Херсонської області Ігоря Шапрана, ці ділянки розташовані поруч з привабливими з точки зору рекреаційних, культурно-оздоровчих, спортивно-оздоровчих цілей водними об’єктами (морське узбережжя, та озеро Устричне, Круглозерської сільської ради Голопристанського району) являють собою принадні для інвесторів об’єкти. Кошти отримані за результатом проведення аукціонів можуть бути спрямовані на покращення інфраструктури регіону.