У жовтні на Херсонщині відбулося 8 організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонські області земельних аукціонів. З торгів були продані права оренди на 13 ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею понад 1,2 тис. гектарів. У результаті лише за перший рік користування ними до місцевих бюджетів надійшло понад 3,5 млн. гривень орендної плати, що майже на 1,3 млн. гривень більше від стартового розміру.

Найбільш інвестиційно привабливою залишається земля у Каховському районі. Тут аграрії орендували 8 земельних ділянок загальною площею            понад 1,1 тис. гектарів.

«Найвища відсоткова ставка річної орендної плати була зафіксована теж на території Каховського району, – зазначає начальник відділу оцінки та ринку земель Дарія Лебедєва. – За ділянку площею 218,1 га за результатами торгів було запропоновано 8,74% річної орендної плати, що складає 851 642,77 грн, при тому, що стартовий розмір становив 4% від нормативної оцінки або 389 767,69 грн.

Права на оренду решти земділянок інвестори придбали у Білозерському (2), Новотроїцькому (2) та Верхньорогачицькому (1) районах.

У Новотроїцькому районі за одну з ділянок площею понад 21,2 га орендна ставка зросла до 6,84%, а в Білозерському – до 5,94% за ділянку площею 38,2 га.