За 2015 рік на Херсонщині продано права оренди на 8 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 658 га. Аукціони пройшли зі значним успіхом: у деяких випадках, ціна зростала у два (дві ділянки у Генічеському районі) і навіть у три рази (ділянка у Великоолександрівському районі). За результатами торгів, місцеві бюджети щорічно отримуватимуть 899,5 тис. грн. орендної плати, що дозволить посилити економічну спроможність територіальних громад.
Проведення цілої низки аукціонів, на яких планується продати права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, очікується у грудні. Торги оголошено Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області на 08, 15, 16, 17, 22, і 25 грудня 2015 року. Загалом у грудні поточного року планується реалізувати у ході земельних торгів у формі аукціону права оренди на 32 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею майже 2 тис. га.
Робота землевпорядників, спрямована на активізацію проведення земельних торгів з продажу прав оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності продовжується. Зокрема триває формування переліків земельних ділянок сільськогосподарського призначення, права на які виставляються на аукціон. На сьогоднішній день до переліків включено 408 ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею понад 14,8 тис. гектарів.
Переліки розміщено на офіційному веб-сайті Держгеокадастру в розділі «Земельні торги» (рубрика «Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права на які планується продавати на земельних торгах»). Щодо кожної ділянки надано вичерпну інформацію із зазначенням її місця розташування, площі, кадастрового номера (або номера кадастрової зони і кварталу, у разі його відсутності) та цільового призначення.