Відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації від 19.05.2015 №169-д територіальними органами Держземагентства розпочата робота по проведенню інвентаризації земель прибережної території у межах Голопристанського та Скадовського районів.

«Концепція розвитку азово-чорноморського морського узбережжя Херсонської області передбачає раціональне використання земель рекреаційного призначення, – зазначає в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області Ігор Шапран, – а інвентаризація це один із способів перевірки дотримання вимог чинного земельного законодавства у цій царині». Крім того, Ігор Шапран зауважує, що проведення цієї роботи – необхідність, адже ефективне використання природних ресурсів одна із найважливіших умов сталого соціально-економічного розвитку держави.

Проведення інвентаризації має на меті виявлення ділянок, що використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням, вільних земельних ділянок, земель, що виділені, але не використовуються понад три роки. Можливість подальшого виставлення на продаж виявлених ділянок шляхом проведення аукціону приверне увагу потенційних інвесторів та зацікавить ініціативних людей, що зроблять свій внесок у розвиток регіону.