Землевпорядники Херсонщини звертають увагу місцевих рад на необхідність своєчасного оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, як на одне з важливих завдань для забезпечення дохідної частини місцевих бюджетів.

2 червня відбулася нарада щодо стану виконання Плану-графіку проведення робіт з оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів на 2014-2015 оціночний рік у Херсонській області. Ним передбачено оновлення нормативної грошової оцінки земель 40 населених пунктів Бериславського, Верхньорогачицького, Генічеського, Голопристанського та Горностаївського районів і Новокаховської міської ради.

Територіальні органи Держземагентства вживають вичерпні заходи щодо забезпечення проведення цих робіт. Керівники відділів Держземагентства забезпечують щоденне інформування Відділу ринку та оцінки земель Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області стосовно оприлюднення проектів рішень місцевих рад про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, укладання договорів з розробниками технічної документації, проведення сесій з затвердженням ТД з НГО місцевими радами. Окремо здійснюється збір та аналіз інформації щодо стану виконання Плану-графіку.

Крім того, 4 червня відбудеться нарада за участю сільських голів та землевпорядників у Голопристанському районі, з залученням сільських голів району, які мають позитивний досвід оновлення грошової оцінки земель підпорядкованих сіл.

Хоча проведення цієї роботи і вимагає вкладання коштів, проте вона ж і сприятиме збільшенню надходжень до місцевих бюджетів – а такою можливістю у складні для економіки країни часи нехтувати неможна.