Представники землевпорядної служби Херсонщини прийняли участь в установчому засіданні робочої групи з питань реалізації «Концепції розвитку азово-чорноморського морського узбережжя Херсонської області», яке відбулось 28 травня.

Вимога губернатора озвучена доволі чітко: до вересня цього року мають бути проведені перші аукціони по наданню права оренди земельних ділянок рекреаційного призначення. На засіданні було обговорено та визначено конкретні терміни та завдання.

Як повідомлялось раніше, землевпорядники області, відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації від 19.05.2015 №169-д провели інвентаризацію прибережних земель з метою виявлення ділянок, які можуть бути виставлені на аукціон. Такі ділянки виявлено. Наступний крок – вибрати з них 3-5, які будуть першочергово виставлятись на торги. Але до власне проведення торгів ще належить виконати багато роботи.

Терміни дійсно виявляються дуже стислими. Наступного тижня заплановано засідання з представниками Голопристанської та Скадовської районних рад, чергове засідання робочої групи, за результатами яких планується прийняття відповідними місцевими адміністраціями розпоряджень про розроблення детальних планів.

Територіальні органи Держгеокадастру у Херсонській області й надалі прийматимуть активну участь у втіленні цього аспекту Концепції. Адже раціональне використання земельних ресурсів – одне з пріоритетних завдань землевпорядників. Загалом же проведення торгів дозволить розумніше використовувати багатий рекреаційний ресурс Херсонщини, дасть додаткові надходження до місцевих бюджетів. Використання цих коштів на розвиток інфраструктури приверне додатковий потік туристів, що сприятиме економічному розвитку регіону.