«Забезпечення земельними ділянками військовослужбовців-учасників АТО та членів родин військовослужбовців, які загинули в ході її проведення – один із пріоритетних напрямків роботи землевпорядної служби», – зазначив на засіданні колегії Херсонської облдержадміністрації повідомив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру області Ігор Шапран.

Він повідомив, що для забезпечення реалізації учасниками АТО прав на отримання у власність земельних ділянок на сьогоднішній день в області зарезервовані і залишаються вільними 4,1 тис. гектарів землі сільськогосподарського призначення державної власності та 94 гектари – в межах населених пунктів. Близько 2 тис. гектарів із загальної зазначеної площі у поточному році зарезервовано Головним управлінням Держгеокадастру області.

Найбільше – понад 1053 га, зарезервовано у Каховському, близько 768,5 га – в Іванівському, майже 590 га – у Голопристанському районах області.

При цьому, на сьогоднішній день на підставі розроблених і погоджених проектів землеустрою 333 військовослужбовця вже отримали у власність земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства загальною площею майже 475,9 га.