Для передачі у власність учасникам АТО у резерві Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області перебуває 3480  га земель державної власності сільськогосподарського призначення, з яких 3428 га – для ведення особистого селянського господарства та 52 га – для індивідуального садівництва.

Найбільше масивів зарезервовано в Іванівському – 801,27 га, Каховському – 613 га, Голопристанському – 547,9 га, Чаплинському – 290,75 га та Великоолександрівському – 220,29 га, районах.

При цьому, на сьогоднішній день 2068 військовослужбовців вже отримали дозвільні документи на отримання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на загальну площу 3169 га.

З детальною інформацією про зарезервовані земельні ділянки можна ознайомитися безпосередньо в Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області  (відділ землеустрою та охорони земель, каб. 308) або в рубриці «Інформація для учасників АТО та членів їх сімей» на офіційному веб-сайті управління. Тут також розміщені відповідні роз’яснення щодо порядку отримання у власність земельних ділянок учасниками АТО та інша корисна інформація з даного питання.

Довідково.

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється відповідно до статті 118 Земельного кодексу України та норм Закону України «Про статус ветеранів війни та учасників бойових дій», за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в антитерористичній операції.