Землевпорядники Херсонщини надали дозволи на розробку проектів землеустрою для відведення в оренду земельних ділянок площею 1,92 га для будівництва та обслуговування вітроелектростанцій.
Із земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на території Сивашівської сільської ради Новотроїцького району Херсонської області для будівництва та обслуговування вітроелектростанції планується виділення 0,48 га для ТОВ «Віндкрафт Таврія». Ще 1,44 га земель відведуть на території Новодмитрівської сільської ради Генічеського району. Будівництвом та обслуговуванням об’єкту альтернативної енергетики тут займатиметься ТОВ «Віндкрафт Україна».
Вищезгадані товариства у липні цього року вже отримали подібні дозволи на площу 5,68 га. Враховуючи, що умови Херсонщини сприятливі для розвитку енергетики з використанням енергії сонця та вітру, можна очікувати і подальшого інвестування у галузь. Землевпорядна служба регулярно оновлює переліки ділянок, що можуть бути передані для розвитку альтернативної енергетики, адже залучення інвестицій у цю сферу сприятиме не тільки розвитку інфраструктури регіону та створенню нових робочих місць, але й позитивно вплине на підвищення рівня енергетичної незалежності країни в цілому.
На сьогодні у Херсонській області розміщується близько 4,5 тис. об’єктів енергетики, що виробляють електроенергію з сонця та вітру (сонячні панелі, вітрові установки). За використання земельних ділянок під цими об’єктами (понад 4,3 тис. га) суб’єкти господарювання до бюджетів місцевих рад щорічно сплачують понад 3,1 млн. гривень.