За тиждень з 14 по 18 вересня у Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області пройшли земельні аукціони стосовно 2 ділянок у Великоолександрівському районі. Вартість оренди однієї з них у ході торгів зросла втричі.
Усього станом на 18.09.2015 до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для продажу права на них на земельних торгах відповідно до наказів внесено 405 ділянок у Херсонській області загальною площею 14558 га.
За тиждень на території Херсонської області прийнято 23 рішення про виділення земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих воїнів. Зокрема, по Великоолександрівському району – 11 рішень, Нижньосірогозькому – 5 рішень, Білозерському – 3 рішення, Високопільському – 1 рішення, , Чаплинському – 1 рішення, Новокаховській міській раді – 2 рішення.
Учасникам АТО відведено 7 земельних ділянок загальною площею 8,8 га. У Великоолександрівському районі – 4 ділянки площею 4 га, Іванівському районі – 1 ділянка площею 1 га, Бериславському – 2 ділянки площею 3,8 га.
Державні кадастрові реєстратори протягом тижня видали 936 витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Усього з початку року за заявами громадян зареєстровано 9701 земельну ділянку та видано 23684 витягів із кадастрової системи про земельну ділянку.