У період починаючи  з лютого по квітень 2016 року в Центрі підвищення кваліфікації Херсонської обласної державної адміністрації заступником начальника  юридичного відділу Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Попковою Ю.П. та головним спеціалістом юридичного відділу Шиловим М.І. було забезпечено проведення семінарів-навчань  з головами та землевпорядниками сільських та селищних рад Херсонської області.

Тематикою семінарських навчань були «Зміни в земельному законодавстві України та   здійснення процедури досудового врегулювання господарських спорів по діючих договорах оренди землі.»

Присутні на семінарі представники органів місцевого самоврядування отримали  роз’яснення вимог чинного земельного законодавства в сфері орендних правовідносин, практичну допомогу у порядку підготовки претензії стосовно стягнення заборгованості по орендній платі, а також процедури   підготовки  та подачі позовної  заяви до суду.

По результатах проведених навчань спеціалістами юридичного відділу Головного управління  були надані методичні матеріали, контактні телефони та електронна адреса юридичного відділу з метою забезпечення надалі консультативної роботи та вирішення колізійних, спірних питань з земельних правовідносин, які виникають у органів місцевого самоврядування під час здійснення владних повноважень.