27 серпня у Херсоні відбулися земельні торги за право оренди на земельну ділянку Олександрівської сільської ради Білозерського району. Переможець визначився на відмітці у 32,320 тис. грн. Для Білозерського району – це взагалі перші земельні торги, що проводяться. Договір оренди земельної ділянки укладено між переможцем і організатором торгів безпосередньо у день їх проведення. Переможець залишився задоволений результатом, відсутністю необхідності оформлювати документацію, котру забезпечив ліцитатор, оперативністю набуття прав на ділянку:«У планах маю вирощувати зернові, і дуже добре, що матиму час до зими, щоб підготувати землю».
Найближчим часом у Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області відбудуться земельні торги ще по 6 ділянкам, загальною площею близько 441 га: 173 га у Великоолександрівському, 186 га у Генічеському, 32 га у Білозерському та 50 га у Каланчацькому районах. За результатами до місцевих бюджетів Херсонщини прогнозується залучення понад 340 тис. грн. щорічної орендної плати.

Довідково:
З детальною інформацією про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати можна ознайомитись на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».