Землевпорядники Херсонщини активізують співпрацю з органами місцевого самоврядування в частині залучення коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва. Особлива увага приділяється можливості проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.
За 2015 рік за рахунок відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва надійшло 148,454 тис. грн., з них 37,117 тис. грн. – до обласного бюджету. Залишок коштів на сьогодні складає понад 2 млн. гривень: 1941,667 тис. грн. на рахунках сільських та селищних рад, 103,42 тис. грн. – районних бюджетів, 78,2777 – у обласному бюджеті. Цього року використано 365,233 тис. грн., переважно на проведення нормативної грошової оцінки земель. Також, проводилася інвентаризація земель на території Кисилівської селищної ради (5,981 тис. грн.) та Каховської міської ради (32,335 тис. грн.).
Керівниками територіальних органів Держгеокадастру Херсонської області забезпечено надання пропозицій органам місцевого самоврядування, щодо використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на проведення заходів з освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення відповідних угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також yа проведення інвентаризації земель, нормативної грошової оцінки землі, розмежування земель державної та комунальної власності. Така співпраця покликана забезпечити освоєння накопичених коштів з метою охорони земель та раціонального їх використання.