Протягом вересня фахівці землевпорядної служби Херсонщини надали 7,7 тисяч адміністративних послуг, з яких 4,2 тис. – на платній основі. Таким чином, місцеві бюджети регіону поповнилися на 221 тис. грн.
Загалом, за дев’ять місяців 2015 року землевпорядниками Херсонської області надано 54,2 тис. адміністративних послуг. З них 25,4 тисяч на платній основі на суму 1,368 млн. грн. 365,8 тис. грн. надійшло до загального фонду державного бюджету, 1002 тис. грн. – на рахунки місцевих бюджетів Херсонської області.
98% запитів щодо надання послуг на платній основі стосувалась надання відомостей з Державного земельного кадастру. Фахівцями земельної служби надано близько 25 тис. витягів з ДЗК про земельну ділянку на суму 1,3 млн. грн. Також здійснено 371 державну експертизу землевпорядної документації, плата за які склала 29 тис. гривень.
З початку року 28,8 тис. або 53% від усіх наданих землевпорядниками послуг, населення отримало на безоплатній основі. З них найбільша частка приходиться на державну реєстрацію земельної ділянки (8,8 тис.), видачу витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (6,3 тис.) та надання довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями (5,5 тис.)
«Держгеокадастр працює над тим, щоб найпопулярніші послуги можна було замовити в електронному режимі, – нагадує в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран, – так, наразі через Публічну кадастрову карту можна замовити послуги щодо надання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, отримати інформацію про власників та користувачів земель по всій території України. Планується збільшення переліку послуг, що доступні в електронному режимі, адже це полегшує доступ до них громадян та підвищує прозорість земельних відносин».

Довідково:
З переліком безоплатних та платних послуг, котрі надаються землевпорядниками можна ознайомитись у відповідних розділах на сайті Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.
Надання адміністративних послуг населенню органами земельних ресурсів здійснюється через центри надання адміністративних послуг, утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування.