DSC02462

Першого грудня в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран здійснив виїзний прийом громадян у смт. Чаплинці. Протягом двох годин на прийом прийшли громадяни сільських та селищних рад району, землевпорядник Хрестівської сільської ради.
Відвідувачів цікавили питання порядку передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення в оренду, норми безоплатної передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянам. Щодо оренди надано роз’яснення про можливість отримання землі на без конкурентних засадах або через земельні торги, та перелічено переваги та умови оформлення оренди обома способами. Стосовно безоплатної приватизації земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства – то кожен громадянин України має право отримати до 2,00 га, якщо дане право не було раніше використано. Для цього потрібно звернутись з заявою до Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області для надання дозволу, з графічним матеріалом бажаного місця розташування земельної ділянки та документами підтверджуючими особу. Надані роз’яснення цілком вдовольнили громадян.
Землевпорядник Хрестівської сільської ради цікавилася порядком переоформлення земельної ділянки з постійного користування у приватну власність для ведення особистого селянського господарства. У цьому питанні необхідно звернутися із клопотанням до Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області щодо надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Рішення щодо приватизації земельної ділянки приймається у місячний строк на підставі технічних матеріалів та документів, що підтверджують розмір земельної ділянки.
Надання фахових консультацій громадянам за місцем їх проживання закладає фундамент взаєморозуміння між населенням і землевпорядниками, допомагає оперативно вирішувати нагальні питання в законодавчому полі.
Довідково:
Виїзні прийоми громадян здійснюються керівником Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області згідно з графіком прийому громадян за місцем проживання. З графіком можна ознайомитись у відповідному розділі офіційного веб-сайті

DSC02464 DSC02463