У резерві Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області перебуває 3248,18 га із земель державної власності сільськогосподарського призначення для передачі у власність учасникам АТО.

Найбільше масивів зарезервовано у Горностаївському – 829,28 га, Каланчацькому – 572,36 га, Великоолександрівському – 369,2 га та Голопристанському – 322,78 га) районах області. Усі масиви призначені для ведення особистого селянського господарства.

При цьому, на сьогоднішній день 321 військовослужбовець вже отримав у власність земельні ділянки загальною площею майже 470 га.

З переліком резервних земельних ділянок можна ознайомитися у розділі Інформація для учасників АТО на офіційній веб-сторінці Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області або безпосередньо в управлінні за адресою: м. Херсон, вул. 40 років Жовтня, 136-а, каб. 308.

Довідка. Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в антитерористичній операції.