SAMSUNG CAMERA PICTURES   10 вересня у Херсонській області на торгах землевпорядниками продано право оренди на 4 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею понад 266 га. Землі, розташовані на території Східненської сільської ради Білозерського району, Роздольненської сільської ради Каланчацького району та Привільненської сільської ради Генічеського району, призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Стартова ціна оренди земель була визначена на рівні 3% від нормативної грошової оцінки. Найактивніше торги велися по ділянкам у Генічеському районі площею 127,5 та 57 га. У результаті конкуренції між учасниками вартість прав оренди зросла більш ніж вдвічі, а бюджет Привільненської сільської ради протягом семи років буде отримувати понад 290 тис. грн. виплат по договору оренди щорічно.

SAMSUNG CAMERA PICTURESЗемлевпорядники Херсонщини зазначають, що проведення земельних торгів – дійовий спосіб збільшення надходжень до місцевих бюджетів та пошуку інвесторів, зацікавлених у результативному управлінні землею.

 Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES