Херсонська область має прекрасні природні умови для альтернативної енергетики з використанням енергії сонця чи вітру. Розвиток цієї галузі сприяє підвищенню енергетичного потенціалу регіону, забезпечує додаткові надходження до бюджету і є привабливим для інвесторів: у жовтні ТОВ «Віндкрафт Україна» отримало ще один дозвіл на розробку проекту землеустрою на ділянку площею 0,48 га у Генічеському районі для будівництва та обслуговування вітроелектростанції.
Цього року наказами Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області ТОВ «Віндкрафт Україна» та ТОВ «Віндкрафт Таврія» надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення в оренду земельних ділянок загальною площею 8,08 га із земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. Ділянки розташовані на території Новодмитрівської сільської ради Генічеського району (3 ділянки) та Сивашівської сільської ради Новотроїцького району (2 ділянки).
Землевпорядна служба регулярно оновлює переліки ділянок, що можуть бути передані для розвитку альтернативної енергетики, адже залучення інвестицій у цю сферу сприятиме не тільки розвитку інфраструктури регіону, але й позитивно вплине на підвищення рівня енергетичної незалежності країни в цілому.

Довідково:
Згідно з розрахунками компаній, що займаються розробкою та інвестуванням у проекти вітрової енергетики в Україні, вітрові майданчики в Херсонській області можуть дати 350 МВт потужності (для порівняння – сумарна встановлена потужність Каховської ГЕС – 351 МВт).