Другого грудня за участі представників Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області відбулось засідання містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.
Згідно з порядком денним розглядалися проект «Детальних планів частини території Червоночабанської сільської ради Каланчацького району Херсонської області за межами населених пунктів, під розміщення контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Каланчак» на автодорозі М-17 та «Чаплинка» на автодорозі Т-2202», що розташовані на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим та «Детального плану території земельної ділянки, що розташована за межами населених пунктів, на території Комишанської селищної ради Комсомольського району м. Херсона, під розширення кладовища селища Геологів.
Після обговорення містобудівна рада погодила обидва проекти. Схвалення детальних планів території, під розташування пунктів в’їзду-виїзду є важливим кроком у напрямку розвитку та облаштування контрольних пунктів на території, що стала прикордонною у зв’язку з окупацією АР Крим. Їх введення в роботу покликане підвищити рівень комфорту для автомобілістів і пішоходів, що рухаються даними автошляхами та підвищити рівень безпеки на території Херсонської області.