«На території області для учасників АТО зарезервовані та залишаються вільними 4,1 тисячі гектарів землі різного цільового призначення, – зазначає керівник Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області І.Шапран. – З них 3,2 тисячі гектарів – землі сільськогосподарського призначення державної власності та близько 900 гектарів – землі комунальної власності в межах населених пунктів».

Найбільше масивів зарезервовано в Іванівському – 844 га, Голопристанському – 776 га, Великоолександрівському – 364 га, Чаплинському – 299 га, районах.

З детальною інформацією можна ознайомитися у кабінеті 308 Головного управління Держгеокадастру (відділ землеустрою та охорони земель) або в рубриці «Інформація для учасників АТО та членів їх сімей» на офіційному веб-сайті управління. Тут також розміщені відповідні роз’яснення щодо порядку отримання у власність земельних ділянок учасниками АТО та інша корисна інформація з даного питання.

Довідка. Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в антитерористичній операції.