На Херсонщині надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення в оренду земельних ділянок орієнтовною площею 5,68 га для будівництва та обслуговування вітроелектростанцій.
Із земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення планується відведення 2,32 га на території Сивашівської сільської ради Новотроїцького району ТОВ «Віндкрафт Таврія» та 3,36 га на території Новодмитрівської сільської ради Генічеського району Херсонської області ТОВ «Віндкрафт Україна».
Згідно з розрахунками компаній, що займаються розробкою та інвестуванням у проекти вітрової енергетики в Україні, вітрові майданчики в Херсонській області можуть дати 350 МВт потужності (для порівняння – сумарна встановлена потужність Каховської ГЕС – 351 МВт). Розвиток альтернативної енергетики з використанням енергії сонця та вітру – важливий напрям для Херсонщини, щедро забезпеченої відповідними природними властивостями, адже це не лише підвищення енергетичного потенціалу регіону, а й додаткові надходження до бюджету.

Довідково:
На сьогодні у Херсонській області відведено у користування понад 4,3 тис. га., на яких розміщено близько 4,5 тис. об’єктів енергетики з використанням енергії сонця та вітру (сонячні панелі, вітрові установки). За використання земельних ділянок для розміщення цих об’єктів відповідними суб’єктами господарювання до бюджетів місцевих територіальних громад щорічно сплачується понад 3,1 млн.грн.