Від початку року за рахунок відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва бюджети усіх рівнів на Херсонщині отримали 4,42 тис. гривень. З урахуванням платежів минулих періодів на рахунках селищних, сільських та міських рад накопичилося 1,490 млн. гривень, районних бюджетів – близько 84,99 тис. грн., обласного бюджету – понад 111 тис. грн. Загальний залишок коштів на рахунках області складає 1,686 млн. грн.

Відповідно до статті 209 Земельного кодексу України кошти планується використовувати для розвитку земельних фондів, зокрема, на проведення інвентаризації та нормативної грошової оцінки земель, заходи з охорони земель та підвищення стану земельних ресурсів. Цього року вже використано 214,18 тис. грн.: 26,66 тис. грн. – на проведення нормативної грошової оцінки та 187,52 тис. грн. – на інвентаризацію земель Херсонської області.

Довідка. Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.