Чергову «пряму лінію» з читачами популярної обласної газети «Новий день» провів керівник Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран. Запитання, які лунали в редакції газети, стосувалися, більшою мірою порядку оформлення документів на право власності на земельні ділянки різного цільового призначення.

Мешканець Великої Олександрівки поцікавився: «Спливає термін договору оренди земельної ділянки фермерським господарством, чи можна цю земельну ділянку відвести мешканцям селища для ведення особистого селянського господарства?»

«Тільки за умови, якщо орендар сам готовий відмовитися від права користування, – відповів керівник землевпорядної служби, – оскільки відповідно до законодавства, сумлінний орендар, який дотримується умов договору і вчасно сплачує орендну плату, має переважне право на подовження договору оренди».

За годину, протягом якої тривала «пряма лінія», керівник обласної землевпорядної служби надав консультацію 9 громадянам. Двом із них він запропонував приїхати на особистий прийом до Головного управління, оскільки питання потребують детального розгляду. Ще 26 запитань від громадян області надійшли на адресу редакції. Вичерпні відповіді на них будуть опубліковані в черговому випуску газети «Новий день».