Колегія 114 серпня відбулось засідання колегії Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області під головуванням в.о. начальника Ігоря Шапрана. Серед присутніх були як очільники районних відділів, так і представники від громадських організації, наукових установ, державних підприємств, пов’язаних з діяльністю землевпорядної служби. Заступник директору Департаменту державного земельного кадастру Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Ігор Славін також відвідав засідання колегії та прийняв участь у обговоренні результатів роботи за окремими напрямками.
На засіданні колегії детально розглянуто підсумки діяльності Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області а також територіальних органів у Каховському та Нижньосірогозькому районах. Відзначена позитивна динаміка в організації та впровадженні земельних торгів. «У населення сформувалась думка, ніби земельні торги, аукціони – це щось довготривале і складне, – говорить в. о. начальника Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран – наше завдання – максимально швидко організувати, провести торги. Показати людям, що це – нормальна, законна форма взаємодії, набуття земельних ділянок, пробудити інтерес до цього, зацікавити потенційних орендарів».
Завдяки удосконаленню стилю і методів опрацювання документів вдається виконувати більші навантаження: документообіг, порівняно з відповідним періодом минулого року, зріс на 47% (або на 27806 документів більше).
Порівняно з минулим роком значно покращилась роз’яснювальна робота, що проводиться керівництвом та спеціалістами територіальних органів Держгеокадастру у Херсонській області – про це свідчить зменшення кількості звернень громадян, а також значне скорочення кількості повторних звернень (2 проти 10 у минулому році).
Визнано необхідність посилити контроль за повторним проведенням робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів області, обговорено питання проведення інвентаризації земель, заведення поземельних книг та інші, пов’язані з роботою землевпорядної служби області. Однією з найбільших проблем у районах лишається відсутність кваліфікованих фахівців, землевпорядники змушені працювати в умовах підвищеного навантаження. Але з загальним настроєм до розвитку та покращення якості роботи будь-які перешкоди будуть подолані.