Днями відбулися земельні торги у Бериславському районі. Тут було продане право на оренду земельної ділянки площею понад 62 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в адміністративних межах Степнянської сільської ради. Стартова орендна ставка за результатами торгів зросла більш ніж утричі – з 4 до 12,7% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Таким чином, розмір річної орендної плати за результатами торгів збільшився від 94,6 до майже 300,4 тисячі гривень.

Крім того, у листопаді Головне управління Держгеокадастру виставило на відкриті торги права на оренду ще 12 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у різних районах області.

По три земельні ділянки пропонуються для оренди у Великоолександрівському та Цюрупинському районах, дві – у Нововоронцовському, по одній – у Великолепетиському, Нижньосірогозькому, Каланчацькому та Чаплинському. Загалом інвесторам пропонують близько 390 гектарів.

Стартовий розмір річної орендної плати встановлений на рівні 4% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок і складає понад 425 тисяч гривень.

Довідково.

Інформація про лоти та виконавця торгів розміщена на офіційному веб-сайті Держгеокадастру в розділі «Земельні аукціони».