09 вересня на земельних торгах продано права оренди на земельну ділянку площею 186,8 га на території Каїрської сільської ради Горностаївського району. З переможцем укладено договір оренди на 7 років, згідно якого, до місцевого бюджету щорічно надходитиме 180 тис. грн.
Усього з початку року Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області продано вісім земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею понад 658 га, розташованих за межами населених пунктів на території Білозерського, Великоолександрівського, Генічеського, Каланчацького та Горностаївського районів Херсонської області. Минулого року землевпорядникам вдалось продати на аукціоні права оренди лише щодо однієї ділянки Зеленівської селищної ради м. Херсона.
Найуспішнішими виявились аукціони, проведені у вересні: на дві ділянки у Генічеському районі вартість оренди зросла вдвічі, на ділянку у Великоолександрівському районі – більше ніж у три рази. Успішне проведення земельних торгів підтверджує доцільність застосування даної процедури, що сприятиме збільшенню надходжень до бюджетів. Так, лише за перший рік користування земельними ділянками місцеві бюджети Херсонщини отримають понад 650 тис. грн. Наповнення місцевих бюджетів сприяє підвищенню економічної спроможності громад та відкриває перед громадами нові перспективи у розвитку власних територій.

Довідково:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».