Протягом жовтня фахівці землевпорядної служби Херсонщини надали майже 9 тисяч адміністративних послуг. Загалом, протягом року землевпорядниками надано 63 тис. послуг фізичним та юридичним особам. З них 29,4 тисяч на платній основі на суму 1,592 млн. грн.
366 тис. грн. надійшло до загального фонду державного бюджету, 1226 тис. грн. – на рахунки місцевих бюджетів Херсонської області.
97,8% запитів щодо надання послуг на платній основі стосувалась надання відомостей з Державного земельного кадастру. Фахівцями земельної служби надано близько 29 тис. витягів з ДЗК про земельну ділянку на суму 1,5 млн. грн. Також здійснено 422 державні експертизи землевпорядної документації, плата за які склала 37,8 тис. гривень.
З початку року 33,6 тис. (або 53% від усіх наданих землевпорядниками послуг) населення отримало на безоплатній основі. З них найбільша частка приходиться на державну реєстрацію земельної ділянки (10,3 тис.), видачу витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (6,9 тис.) та надання довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями (6,2 тис.)
Надання адміністративних послуг землевпорядною службою здійснюється як безпосередньо, так і через Центри надання адміністративних послуг. З переліком послуг, їх технологічними та інформаційними картками можна ознайомитись у відповідному розділі сайту Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області. До того ж, інформатизація суспільства вимагає переведення замовлення послуг у електронний режим. Наразі через Публічну кадастрову карту можна замовити послуги щодо надання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, отримати інформацію про власників та користувачів земель по всій території України. Нещодавно з’явилась також можливість подання електронного звернення до Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.
Надалі перелік послуг, що доступні в електронному режимі, планується збільшувати, адже це полегшує доступ до них громадян та підвищує прозорість земельних відносин.

Статистичні дані надано Відділом бухгалтерського обліку, фінансів та звітності

Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області