Фахівці Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області прийняли участь у засіданнях робочих груп з розробки Стратегії економічного та соціального розвитку області на період до 2020 року.
Нова Стратегія мусить передбачати зміни та виклики сучасності, відображати найактуальніші потреби та завдання, пропонувати дієві шляхи їх вирішення. «Ми повинні сформувати не формальну, а реальну стратегію розвитку області – наголошує координатор процесу розробки Стратегії Лариса Оленковська. – Просити реальні гроші під реальні цілі – без цього не буде фінансування».
Обговорення відбувалось за стратегічними напрямами: «Розвиток та збереження населення», «Інфраструктурний розвиток. Техногенна безпека», «Ресурсозбереження та екологічна безпека». Особливу увагу на сьогоднішньому (22.05.15) засіданні привернули питання екологічної безпеки, збереження екології області та якості ґрунтів.
За результатами засідання робочої групи вдалося виділити найпріоритетніші оперативні цілі. Також були запропоновані можливі шляхи їх реалізації, визначені завдання та відповідальні виконавці. Пропозиції щодо ідей проектів Стратегії продовжують розроблятись та обговорюватись.
Землевпорядники приймають особливу участь у питаннях щодо збереження потенціалу земельних ресурсів, родючості ґрунтів, збереження земель через залісення і залуження. В порядку обговорення розглядається можливість створення консультаційних центрів з використання земельних ресурсів, впровадження кооперативного управління інфраструктурою використання та збереження земель. Хоч конкретні пропозиції та кроки ще належить розробити та затвердити, проте сам високий рівень обговорення проблеми вже свідчить про значну роботу, виконану в цьому напрямі.