Державні кадастрові реєстратори Херсонщини від початку року видали 43,3 тис. витягів із Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Найбільше громадян звернулося за витягами в Новотроїцькому та Чаплинському районах – 3,7 тис., найменше – 608, у Верхньорогачицькому районі.

В середньому за тиждень фахівці землевпорядної служби області приймають та опрацьовують більше 1,5 тисячі заяв з питань ведення Державного земельного кадастру.

Популярною у сфері земельних відносин залишається реєстрація земельних ділянок у Державному земельному кадастрі. З початку поточного року кадастрові реєстратори землевпорядної служби Херсонщини зареєстрували 18,4 тис. земельних ділянок. Найбільше  – 2,2 тис., у Каховському районі.

Довідка. Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.