SAMSUNG CAMERA PICTURES 18 вересня на земельних торгах у Херсонській області землевпорядники продали права оренди на дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа земель становить понад 172 гектари. Під час аукціону вартість оренди одного наділу зросла у три рази.
Землі, що віддали в оренду, призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Наділи розташовані на території Новокам’янської та Благодатівської сільських рад Великоолександрівського району Херсонської області. Стартову ціну оренди земель відповідно до вимог законодавства визначили на рівні 3% від нормативної грошової оцінки.
Найбільш активно торги проходили по ділянці Благодатівської сільської ради. Стартова ціна права оренди на 117,6 га земель була визначена на рівні 98,1 тис. гривень. Під час торгів в результаті відкритої конкуренції між чотирма учасниками вартість права оренди зросла втричі. Переможець визначився на ціні 300,3 тис. грн. – саме таку суму щорічної орендної плати протягом семи років буде отримувати бюджет Благодатівської сільської ради.
За результатами аукціону річна орендна плата за ділянку площею 55 га Новокам’янської сільської ради склала 43,3 тис. грн.
Землевпорядники Херсонщини зазначають, що проведення торгів дозволяє суттєво збільшити надходжень до місцевих бюджетів. Під час проведення аукціонів вдається знаходити реальних господарів, зацікавлених у ефективному управлінні землею.

SAMSUNG CAMERA PICTURESДовідково:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».