Владою Херсонщини станом на 16 травня цього року прийнято 469 рішень про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок військовослужбовцям – учасникам антитерористичної операції загальною площею понад 214,6 гектара, 40 з них, на площу 45,4 га прийнято за останній місяць.
Зокрема, прийнято рішення про надання дозволів захисникам Вітчизни на розробку проектів землеустрою щодо 231 земельних ділянок площею 22,1 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибних ділянок); 152 наділи площею 188,4 га – для ведення особистого селянського господарства і 49 ділянок на площу 4,1 га для індивідуального дачного будівництва. Наразі учасниками АТО та членам їх сімей подано 693 заяви на отримання земельних ділянок, за останній місяць – 52 з них. Виділення ділянок у м. Херсоні стосуються 429 заяв громадян. Стосовно 235 з цих заяв прийнято рішення про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою. У зв’язку з такою нерівномірною завантаженістю понад 86% від усіх заяв, що знаходяться на опрацюванні, стосуються виділення землі в місті Херсоні.
На підставі розроблених і погоджених проектів землеустрою Головним управлінням Держземагентства у Херсонській області прийнято 22 наказів про надання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства на загальну площу 17,9 га. Спеціалісти проектних землевпорядних організацій працюють над рештою виданих військовослужбовцям дозволів, допомагаючи у стислі терміни оформити необхідну документацію.
Довідково:
Перелік земельних ділянок для забезпечення потреб військовослужбовців-учасників антитерористичної операції та членів родин військовослужбовців, загиблих у ході її проведення.
З процедурою передачі земельних ділянок державної або комунальної власності у власність громадян та відповідною покроковою схемою можна ознайомитися у розділі офіційного веб-сайту Держгеокадастру “Інформація та роз’яснення щодо землеустрою та охорони земель”.