З аукціону, що відбувся в Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області, були продані права оренди на 5 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для ведення товарного сільгоспвиробництва в адміністративних межах Костогризівської сільської ради, що у Каховському районі. Загальна площа орендованої землі склала майже 431,2 га. За користування нею орендар щорічно сплачуватиме до місцевого бюджету щонайменше 1,1 млн. гривень орендної плати, що більш ніж на 257 тис. гривень перевищує стартову ціну.

Найдорожче було придбане право оренди на ділянку площею 94,6 га. Стартовий розмір ставки за її користування в процесі торгів зріс від 4 до майже 7% від нормативної грошової оцінки землі.  Таким чином, розмір річної орендної плати збільшився з 179,5 до понад 312,3 тис. гривень.

З дозволу Головного управління Держгеокадастру області як організатора земельних торгів окрім учасників, на аукціоні були присутні майбутні землевпорядники – студенти Херсонського державного аграрного університету. Процедурою проведення земельних торгів вони зацікавилися під час екскурсії Головним управлінням тижнем раніше.

Довідково.

Від початку року у Каховському районі продано права оренди на 8 земельних ділянок загальною площею близько 601 га в адміністративних межах Заозерненської, Тавричанської, Костогризівської і Червоноперекопської сільських рад. Відповідні місцеві бюджети поповнилися на понад 1,2 млн. гривень.

27 жовтня відбудуться земельні торги з продажу прав оренди на 3 земельні ділянки загальною площею понад 686 га, що розташовані в адмінмежах Волинської сільської ради Каховського району. Стартова вартість зазначених ділянок складає 1 174 261,23 гривень.

DSC04179DSC04140