У жовтні фахівці Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області підготували до продажу на земельних торгах окремими лотами права оренди на 14 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у різних районах області. Відібрали їх за інвестиційною привабливістю відповідно до пропозицій районних відділів Держгеокадастру, а також сільських та селищних рад.

Загальна площа запропонованої для оренди землі – близько 1,3 тис. гектарів. Стартовий розмір річної орендної плати встановлений на рівні 4% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок і складає більш ніж 2,2 млн. гривень.

Найбільше – 8 земельних ділянок, пропонуються для оренди у Каховському районі, по 2 – у Білозерському та Новотроїцькому, у Верхньорогачицькому та Каланчацькому – по одній земельній ділянці. Ознайомитися з детальною інформацією про лоти та переглянути земельні ділянки на Публічній кадастровій карті потенційні орендарі можуть на офіційному веб-сайті Держгеокадастру у розділі «Земельні аукціони». Тут також є інформація про виконавця торгів, до якого можна звернутися за додатковими роз’ясненнями щодо матеріалів лота, порядку подання заяви та сплати реєстраційного і гарантійного внесків для участі у торгах.

Детальну інформацію про земельні торги завжди готові надати кваліфіковані спеціалісти  відділу ринку та оцінки земель Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області за телефоном (0552) 31-31-05.

Довідка. Відповідно до статті 137 Земельного кодексу України заява про участь у торгах подається виконавцю торгів не пізніше, ніж за три дні до їх проведення. До заяви слід додати документи про сплату реєстраційного і гарантійного внесків на відповідні рахунки виконавця торгів.