Держгеокадастр та Міжфракційне депутатське об’єднання  «Депутатське об’єднання  з реформування податкового, митного та земельного законодавства України» підписали Меморандум про партнерство і співпрацю.

Підписання відбулося 21 червня в конференц-залі Державної служби геодезії, картографії та кадастру. Сторони представляли Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк та народний депутат Вадим Івченко, які поставили свої підписи під документом.

Мета меморандуму – створення спільних рамок для проведення земельної реформи  в державі, підвищення  інституційної спроможності Верховної Ради України та Держгеокадастру. Така скоординована діяльність сторін буде послідовною та  системною, що підсилить спільні зусилля громади, органів виконавчої влади, народних депутатів України в законодавчому процесі  впровадження реформ з відстоюванням інтересів регіонів щодо зміцнення демократії та верховенства права в Україні.

У рамках співпраці сторони зосередяться на підвищенні якості земельного законодавства та законодавчого процесу в Україні шляхом проведення спільних нарад та робочих засідань, діалогів, семінарів, конференцій, форумів та круглих столів; зміцненні інституційної спроможності парламенту і Держгеокадастру шляхом підтримки професійного аналізу з метою гармонізації законодавства України з законодавством ЄС; забезпеченні реального формування власності територіальних громад на землю, гарантування конституційних прав на землю фізичних та юридичних осіб та розвитку системи землекористування.

З  повним текстом Меморандуму можна ознайомитися нижче