Українські фахівці взяли участь у Міжнародній картографічній конференції та 16-й Генеральній асамблеї Міжнародної картографічної асоціації в Ріо-де-Жанейро ACI.jpg

Держгеокадастр – серед учасників 27-ї Міжнародної картографічної  конференції та 16-ї Генеральної асамблеї Міжнародної картографічної асоціації (ICA), які проходили з 23 до 28 серпня 2015 року у Федеративній Республіці Бразилія. Делегацію Держгеокадастру очолив директор Департаменту міжнародної співпраці та ринку земель Держгеокадастру Ростислав Шманенко. Всього участь у заходах взяли делегати з 70-ти країн світу.

На засіданні Генеральної Асамблеї були внесені зміни до статуту ICA, обраний новий керівник асоціації – нідерландський професор Менно-Ян Краак та нові віце-президенти, а також визначене місце проведення наступної Генеральної Асамблеї в 2019 році – Японія.

У рамках конференції були представлені декілька сотень доповідей, згрупованих за тематичними сесіями, серед них – і від представника України. Також українська делегація презентувала Національну доповідь про розвиток  картографії в Україні та представила низку експонатів під час картографічної виставки.

«Розвитком  картографії в Україні, на жаль, ніхто системно не займався роками. Тим не менше, потенціал цієї галузі безмежний, а кваліфікація українських картографів – одна з найвищих у світі. Ми прагнемо перетворити цей напрям з дотаційного на інвестиційно-привабливий та самодостатній, а це неможливо без вивчення та відкритості до найкращих міжнародних практик», – відзначив Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк.

Довідково

Міжнародна картографічна асоціація ICA – міжнародна неурядова організація, заснована в 1961 році з метою сприяння прогресу в вивченні картографічних проблем, сприяння науковим дослідженням у цій сфері,  міжнародного обміну даними.

Міжнародна картографічна конференція відбувається раз на два роки, Генеральна асамблея – раз на чотири роки.

Держгеокадастр є членом ICA з 1994 року.