В Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області відбулася нарада з державними кадастровими реєстраторами, що працюють у територіальних відділах управління. Присутні обговорили питання необхідності створення чергових кадастрових карт (планів) у кожному районі. Як пояснила начальник відділу державної реєстрації об’єктів державного земельного кадастру Наталія Потапкіна, на таких картах повинні бути чітко вказані межі земель резерву, запасу, колективної та приватної власності. Це сприятиме повноцінному володінню інформацією для прийняття фахівцями управлінських рішень, під час розпорядження землями.

Довідково. Черговий кадастровий план вміщує відомості про місця розташування земельних ділянок в межах певних територій. Він передає інформацію про положення земельної ділянки, її розміщення в межах того чи іншого населеного пункту, місцевості, ведеться на паперових та електронних носіях.

Кадастрова інформація про земельну ділянку наноситься на черговий кадастровий план до проведення державної реєстрації земельної ділянки і є обов’язковим засобом попереднього контролю за правильністю визначення місцезнаходження земельної ділянки та її меж. На плані зазначаються номери кадастрової зони та кварталу, їх межі, розміри і кадастрові номери земельних ділянок, межі земельних угідь, земельних сервітутів, охоронних, зон санітарної охорони, санітарно-захисних зон та зон особливого режиму використання земель.